Blog

Wat is een e-sigaret of e-smoker nou precies?

Een E-sigaret is een elektronisch apparaat dat bestaat uit een batterij, een tankje voor de vloeistof (ook bekend als een clearomizer), en een gloeidraad met katoen genaamd een coil. Het werkt als volgt: Je drukt op de knop van de e-smoker, waardoor de gloeidraad begint op te warmen en de vloeistof die in het katoen is getrokken langzaam verdampt. Deze vapor (hetgeen damp betekent, vandaar dat de activiteit ook wel eens vapen genoemd wordt) adem je dan in via het mondstukje. Hier zit ook al een essentieel verschil met gewoon roken. Er wordt dus niets verbrand zoals bij een gewone sigaret, maar enkel verdampt. Hierdoor is het roken ook anders, want bij een hijsje hoef je veel minder kracht te zetten. Zuig je te hard op het mondstuk, kan het zelfs zijn dat er iets van de vloeistof in je mond komt, en dat is niet prettig.

Een eerste e-sigaret aanschaffen. Waar moet je op letten?

Dankzij het gigantische aanbod is het niet makkelijk om snel een keuze te kunnen maken voor jouw eerste aankopen. Een complete lijst van mogelijkheden zou deze compacte gids dan ook niet zo compact meer maken. Het is bij een eerste keuze wel handig om op de dingen te letten die voor jou belangrijk zijn. Ben je een recreatief gebruiker, dan is een kleine batterij van 650 mAh misschien wel voldoende. Gemiddeld duurt het echter drie uur voor een e-sigaret batterij is opgeladen, dus ben je iemand die rookt omdat het nodig is, dan is 2000 mAh of meer misschien een betere oplossing. Zo’n batterij gaat tenslotte tot wel twee dagen mee.

Nu hoef je niet meteen de allerduurste sigaret te kopen om erachter te komen wat voor jou fijn is. Een upgrade kan later altijd nog mocht het dampen je bevallen. Echter is het wel geadviseerd om op te letten bij ‘’extreem goedkope’’ namaakmodellen. Deze blijken na aankoop toch te goedkoop in productie en zorgen voor een vervelende ervaring. Meestal is een starter set van een gerenommeerd merk een beter idee. Merken zoals Justfog en Eleaf krijgen vaak hoge waarderingen. Een elektrische sigaret kopen?

En welke smaak dan?

Het is beter om geen echte sigarettensmaak te verwachten bij een e-sigaret. Althans, nog niet. Alleen al door het verdampingsproces en de andere samenstelling van de vloeistof vergeleken met tabak is de smaak sowieso anders. Er zijn wel wat soorten die een beetje in de buurt komen, maar uiteindelijk is het je eigen keuze hoever je gaat met smaakjes en soorten. Je kunt tegenwoordig zelfs gaan voor ‘’aardbeien smaak’’ en nog tal van soorten die je zelf misschien niet eens kon verzinnen. Kijk hier voor het e-sigaret vloeistof aanbod. Liever toch een meer traditionele liquid? Dat kan bijvoorbeeld deze Hangsen Liquid zijn. De meeste fysieke winkels bieden je ook aan terplekke iets uit te testen, en soms ook proefpakketten voor thuis.

Wat met name handig is om te begrijpen als het om smaken gaat is dat elke liquid VG (Vegetal Glycerin) en/of PG (Propylene Glycol) bevat. Dit zijn stofjes die zorgen voor de hoeveelheid damp, rookervaring, en binding. Een liquid die volledig uit VG bestaat wordt eigenlijk alleen maar gebruikt bij een overgevoeligheid voor PG, hetgeen handig is om uit te testen. Tevens is zo’n substantie door haar stroperigheid niet geschikt voor elke e-smoker. Verder zorgt VG over het algemeen voor meer damp, en is PG beter voor de levensduur van de coil.

En met welk onderhoud moet je rekening houden?

Het is handig om de verdamper tenminste één keer per week schoon te maken met warm water om een vieze nasmaak te voorkomen. Meestal vervang je om de één of twee weken sowieso de coil in verband met het katoen dat de vloeistof niet goed meer opneemt. Probeer de e-smoker dan ook schoon te maken. Het wordt aangeraden om de handleiding te lezen van je apparaat voor de juiste vervanging, en een zeef te gebruiken bij het reinigen om te zorgen dat er geen kleine onderdelen in de gootsteen verdwijnen.

 

 

 

 

 

E-liquids voor je e-smoker

Met tal van verschillende keuzes voor je e-sigaret, is het belangrijk dat je weet welke bij jou past. Welke zijn van echt goede kwaliteit en wat heeft elk van deze merken te bieden?

 

Hangsen

Hangsen is vooral bekend vanwege het namaken van smaken die bij traditioneel roken voorkomen. Hangsen zorgt ervoor dat de smaken zo goed mogelijk overkomen voor je e-smoker met het traditionele roken, waarbij de verhouding van 70% PG en 30% VG een grote rol speelt. Het gevoel wordt grotendeels nagebootst en het is een erg fijn merk om van je gewone sigaret over te stappen naar elektronisch roken. Gemiddeld wordt Hangsen gewaardeerd met een punt hoger dan een acht, en je kunt Hangsen e-liquid hier kopen.

Vampire Vape

Met een gemiddelde score van een 8 tot 9 van de 10 punten is Vampire Vape hoog gewaardeerd. Vampire Vape is een merk dat zich probeert neer te zetten door traditionele smaken te combineren met nieuwere, moderne hits. Dit resulteert in een uiterst bijzondere en krachtige smaak, waarbij de verhouding 60% PG is en 40% VG. Dit wil zeggen dat smaken van Vampire Vape meer gericht zijn op hoe ze voelen in je keel dan dat er extra rook vrijkomt. Met smaken zoals Heisenberg (menthol en blauwe bessen) en Vamp Toes (rode bessen en donker fruit) heb je genoeg om uit te proberen. Je kunt hier Vampire Vape kopen.

 

Millers

De Millers e-liquid reeks is iets anders dan andere e-liquids, omdat naast 65% PG en 30 % VG voor een traditionele hit er ook nog ruimte is voor 5% aroma in al haar smaken. Dit is ook te merken aan de verschillende smaken die er zijn, want naast de meer traditionele liquids die Hangsen ook biedt, geeft Millers ook ruimte voor bijvoorbeeld Watermeloen of Red Candy. Millers heeft gemiddeld al snel een 9 of hoger, en je kunt Millers e-liquid kopen.

Dragon Vape

Dragon Vape is dankzij haar verhouding van 30% PG en 70% VG een merk voor de echte vapers. Met veel rookontwikkeling en zeer vrolijke, aantrekkelijke smaken, is het een merk dat hoog gewaardeerd is onder de meer recreatieve rokers. Je kunt de Vanilla Unicorn, Apple Pie, of Lightning smaken en velen anderen snel proberen en Dragon Vape kopen.

Wat is het verschil tussen een vape en een e-smoker

Er zijn diverse manieren en middelen als alternatief voor het roken van sigaretten. Wellicht ken je het alternatief vapen. Vapen groeit ongelooflijk hard de laatste tijd, doordat het wordt beschouwd als een beter alternatief dan het traditionele roken. Vapen staat voor vaporization wat letterlijk verdampen betekent en refereert naar het inademen van dampen geproduceerd via vape pens of grote vapers. Er zijn veel variaties beschikbaar gevarieerd van kleine elektronische sigaretten tot grote vapers.

 

Wat is een e-sigaret?

E-sigaretten zijn de moderne vorm op een klassieke sigaret. Het is een alternatief voor roken dat ontworpen is om zoveel mogelijk op traditioneel roken te lijken en ook zo te voelen. De meest basis vorm is een e-sigaret ter grootte van een sigaret met daarin een kleine batterij waarmee dampen kunnen worden geïnhaleerd.

 

Verschillen tussen de traditionele en moderne e-sigaret?

Een e-sigaret is een combinatie van een oplaadbare lithium batterij en te gebruiken e-liquid cartridges. E-sigaretten worden gezien als een van de beste alternatieven voor het traditionele roken en worden gezien als een persoonlijke inhaleerder. Ze zijn ontworpen om zoveel mogelijk te lijken op een traditionele sigaret en om ook zo aan te voelen. Vaping is vergelijkbaar met traditioneel roken, maar e-sigaret producten zijn wel iets groter dan de gemiddelde elektronische sigaret. Daarnaast zijn e-sigaretten gericht op het genieten van het roken zonder de negatieve affecten, zoals de aanslag op de longen.

Hoe werken APV/MOD’s en traditionele e-sigaretten?

Een elektronische sigaret is een sigaret die werkt op lithium batterijen en dampen uitstoot die daarna geïnhaleerd kunnen worden. De batterij is vastgemaakt aan verwarmingselement dat ook wel een verstuiver of coil genoemd wordt en een cartridge waar de nicotine en de vloeistof in zit. In de meeste e-sigaretten zijn de verstuiver en de cartridge gecombineerd naar een apparaat genaamd een cartomizer. De batterij laadt dan de verstuiver op, zodat de vloeistof en de inhoud van de vloeistof vrijkomen en leidt tot de rookwolken.

Batterij

 Het batterijgedeelte van een elektronische sigaret heeft vaak een LED aan de punt van de elektronische sigaret die in verschillende maten wordt geleverd. Hoe groter de batterij hoe langer de levensduur van de elektronische sigaret voor je hem moet opladen. Echter, is niet elke elektronische sigaret oplaadbaar, en zijn sommige van deze elektronische sigaretten gemaakt voor eenmalig gebruik en dus niet meer te hergebruiken. In APV’s of MOD’s worden oplaadbare batterijen gebruikt die je kunt verwijderen om deze op te laden of te vervangen door een batterij die is opgeladen. Een MOD is dus een grote e-sigaret met een verwijderbare batterij. Een traditionele e-sigaret is dus een kleinere variant met een niet verwijderbare batterij.

 

Smaken

Elektronische sigaretten gebruiken voorgevulde cartridges, waardoor ze niet geschikt zijn voor een breed scala aan e-juice smaken. Daarnaast is het manipuleren van het apparaat om meer smaken toe te voegen is erg lastig. De elektronische sigaretten gebruiken meestal menthol, tabak en mint om een echte rookervaring te imiteren. De geavanceerde verdampers (APV’s) zijn de nieuwste toevoeging aan de klassieke e-sigaretten die je een breed assortiment aan maken bieden waaronder: Tabak, menthol, fruit, toetsjes , drankjes etc. In tegenstelling tot e-sigaretten hebben verdampers geen cartridges nodig, waardoor de effecten van roken worden beperkt.

Kijk voor smaken eens bij Hangsen of Millers 

Nieuw! Snel Eliquid kopen pagina

Omdat wij het belangrijk vinden dat je makkelijk en snel kunt bestellen in onze webshop hebben wij speciaal voor terugkerende (en ook natuurlijk nieuwe) klanten een pagina gemaakt Lees meer…