Het smaakverbod

Zoals velen van jullie wellicht al in het nieuws vernomen hebben is het verbod op smaakjes in de e-sigaret nu definitief aangenomen. Hieronder de belangrijkste feiten:

– Vanaf 28-11-2022 mogen geen nieuwe producten meer worden gelanceerd die niet zijn opgebouwd uit de 16 voorgestelde ingrediënten;
– Tot 1 juli 2023 mogen alle bestaande, geregistreerde producten worden gefabriceerd;
– Tot 1 oktober 2023 mogen winkeliers hun producten uitverkopen.

Zoals het er nu voor staat zullen alle smaakjes voor de e-sigaret die op dit moment in omloop zijn verdwijnen, waaronder de tabak smaken. Deze smaken voldoen namelijk niet aan de lijst van 16 ingrediënten.

Voor onze branche betekent dit een grote onzekerheid en het kan in het uiterste geval zelfs het einde betekenen voor onze winkel. Zodra er meer duidelijk is zullen wij iedereen uiteraard tijdig op de hoogte stellen. De branche gaat het smaakverbod in ieder geval voorleggen aan een rechter.

Nieuwe smaken

Op dit moment ontwikkelen producenten smaken die wel voldoen aan de nieuwe wetgeving. Met de voorgestelde 16 ingrediënten is dit echter erg lastig gebleken waardoor er tot op heden nog geen goede tabak smaak ontwikkeld is. Hoe zich dit verder gaat ontwikkelen is nog onduidelijk.

Het is mogelijk om een grote voorraad in te kopen.

De meeste e-liquids hebben een houdbaarheid van 2 jaar vanaf de productiedatum. Het is dus mogelijk om een grotere voorraad in te kopen waarmee je een lange periode vooruit kunt.

Omdat de verwachting is dat veel mensen een voorraad zullen aanleggen raden we aan om hier op tijd mee te beginnen en niet te wachten tot het einde van de productiedatum van 1 juli 2023. Voorraden kunnen namelijk vanaf dan beperkter zijn.

Wil je een voorraad inkopen?

Vul het contactformulier in of mail naar [email protected] en dan maken we een offerte op maat hiervoor. Dan kunnen we bij onze inkoop rekening houden met de extra bestellingen.