Hoe onderhoud ik mijn CE4 verdamper ?

LET OP! Dit is alleen van toepassing op de CE4 verdamper met niet-vervangbare coil.

De CE4 verdamper is bij normaal gebruik minimaal 2-4 weken te gebruiken. Hieronder een aantal tips om de levensduur en gebruikservaring van de CE4 verdamper optimaal te benutten:

Als de vloeistof teveel verkleurd giet dan in eerste instantie de vloeistof eruit en begin opnieuw met verse Eliquid. Werkt dit niet meer goed en begint het lont vies te worden doe dan het volgende:

De CE4 verdamper geheel legen en omspoelen met water.

Ga hierbij als volgt te werk en doe dit liefst boven een wasbak:

1. Verwijder de resterende Evloeistof uit de CE4 verdamper: Verwijder de zwarte drip tip en schud de resterende vloeistof in de wasbak.

2. Vul de CE4 verdamper gedeeltelijk met water, plaats je vinger op de opening en schud de verdamper stevig schoon. Herhaal dit 2 of 3 maal met nieuw vers water. Schud hierna het water uit de verdamper en schud de verdamper goed krachtig leeg.

3. Blaas het resterende water uit de CE4 verdamper. Dit doe je door een stukje keukenrol of een handdoek onderin de verdamper te houden (waar de verdamper op de batterij wordt geschroefd) en dan blaas je via de bovenkant het water onderuit de verdamper. Maak het geheel nu goed droog, ook de koppeling tussen verdamper en batterij.

4. Plaats de CE4 verdamper op een opgeladen batterij en activeer de batterij enkele seconden. Je hoort een sissend geluid boven uit de verdamper komen. Soms zie je dan wat condens aan de bovenzijde van de verdamper, dit is het resterende water dat aan de binnenzijde wordt verdampt. LET OP! doe dit niet te lang anders loop je het risico om het lont te verbranden en dan kun je de verdamper afschrijven. 

5. Vul de CE4 verdamper met verse Evloeistof, plaats de zwarte drip tip terug op de verdamper en start met dampen. Het zal even duren voordat er weer voldoende damp uit de verdamper komt, het resterende water zal eerst uit de verdamper gedampt moeten worden.

Na het uitvoeren van bovenstaande procedure kunt je weer een aantal dagen vooruit! Wordt de Eliquid steeds te snel donker en moet je de procedure te vaak herhalen? Dan komt de levensduur van de verdamper in zicht en word het tijd om voor een nieuwe verdamper te kijken.