← Terug naar blogpagina

Wat is het verschil tussen een vape en een e-smoker

Er zijn diverse manieren en middelen als alternatief voor het roken van sigaretten. Wellicht ken je het alternatief vapen. Vapen groeit ongelooflijk hard de laatste tijd, doordat het wordt beschouwd als een beter alternatief dan het traditionele roken. Vapen staat voor vaporization wat letterlijk verdampen betekent en refereert naar het inademen van dampen geproduceerd via vape pens of grote vapers. Er zijn veel variaties beschikbaar gevarieerd van kleine elektronische sigaretten tot grote vapers.

 

Wat is een e-sigaret?

E-sigaretten zijn de moderne vorm op een klassieke sigaret. Het is een alternatief voor roken dat ontworpen is om zoveel mogelijk op traditioneel roken te lijken en ook zo te voelen. De meest basis vorm is een e-sigaret ter grootte van een sigaret met daarin een kleine batterij waarmee dampen kunnen worden geïnhaleerd.

 

Verschillen tussen de traditionele en moderne e-sigaret?

Een e-sigaret is een combinatie van een oplaadbare lithium batterij en te gebruiken e-liquid cartridges. E-sigaretten worden gezien als een van de beste alternatieven voor het traditionele roken en worden gezien als een persoonlijke inhaleerder. Ze zijn ontworpen om zoveel mogelijk te lijken op een traditionele sigaret en om ook zo aan te voelen. Vaping is vergelijkbaar met traditioneel roken, maar e-sigaret producten zijn wel iets groter dan de gemiddelde elektronische sigaret. Daarnaast zijn e-sigaretten gericht op het genieten van het roken zonder de negatieve affecten, zoals de aanslag op de longen.

Hoe werken APV/MOD’s en traditionele e-sigaretten?

Een elektronische sigaret is een sigaret die werkt op lithium batterijen en dampen uitstoot die daarna geïnhaleerd kunnen worden. De batterij is vastgemaakt aan verwarmingselement dat ook wel een verstuiver of coil genoemd wordt en een cartridge waar de nicotine en de vloeistof in zit. In de meeste e-sigaretten zijn de verstuiver en de cartridge gecombineerd naar een apparaat genaamd een cartomizer. De batterij laadt dan de verstuiver op, zodat de vloeistof en de inhoud van de vloeistof vrijkomen en leidt tot de rookwolken.

Batterij

 Het batterijgedeelte van een elektronische sigaret heeft vaak een LED aan de punt van de elektronische sigaret die in verschillende maten wordt geleverd. Hoe groter de batterij hoe langer de levensduur van de elektronische sigaret voor je hem moet opladen. Echter, is niet elke elektronische sigaret oplaadbaar, en zijn sommige van deze elektronische sigaretten gemaakt voor eenmalig gebruik en dus niet meer te hergebruiken. In APV’s of MOD’s worden oplaadbare batterijen gebruikt die je kunt verwijderen om deze op te laden of te vervangen door een batterij die is opgeladen. Een MOD is dus een grote e-sigaret met een verwijderbare batterij. Een traditionele e-sigaret is dus een kleinere variant met een niet verwijderbare batterij.

 

Smaken

Elektronische sigaretten gebruiken voorgevulde cartridges, waardoor ze niet geschikt zijn voor een breed scala aan e-juice smaken. Daarnaast is het manipuleren van het apparaat om meer smaken toe te voegen is erg lastig. De elektronische sigaretten gebruiken meestal menthol, tabak en mint om een echte rookervaring te imiteren. De geavanceerde verdampers (APV’s) zijn de nieuwste toevoeging aan de klassieke e-sigaretten die je een breed assortiment aan maken bieden waaronder: Tabak, menthol, fruit, toetsjes , drankjes etc. In tegenstelling tot e-sigaretten hebben verdampers geen cartridges nodig, waardoor de effecten van roken worden beperkt.

Kijk voor smaken eens bij Hangsen of Millers